En ny milepæl for Grua UIL er nådd

Postet av Grua Ungdoms- og idrettslag den 17. Jun 2021

Det har over lengre tid blitt jobbet mot å bygge en K35 bakke i anlegget vårt, Gruabakken. Torsdag kan vi meddele at det økonomiske er på plass og vi kan begynne på det videre arbeidet med å få en større og mer utfordrende bakke til våre ivrige hoppere. 

Gjennom støtte fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal på 1.175.000 kroner og 300.000 kroner fra Varigfondet var vi godt på vei. Med et lån av Lunner kommune på forskudd av spillemidler falt den siste brikken på plass torsdag. 

Målet er å få på plass K35 innen utgangen av 2021, men det er enda en vei å gå og man kan treffe på andre utfordringer underveis. 

Har blåst liv i gamle tradisjoner

Hadeland er ei bygd med stolte tradisjoner innen både hopp og kombinert. Da en gjeng ildsjeler begynte så smått å blåse liv i Gruabakken i 2014 hadde hoppsporten på Hadeland ligget brakk i nærmere 20 år. 


Et bilde som inneholder tre, utendørs, bakke, skog

Automatisk generert beskrivelseK8 og K15  

Den daværende bakken var både gjengrodd og råtten, og hadde ikke vært i bruk på 30 år. Det begynte i det små med bakker laget av snø. Siden ble det bygd en K8 og en K15. I dag er dette det eneste operative hoppanlegget på Hadeland. 

I 2014/2015 ble det første hopprennet arrangert i Gruabakken. Det var det første på 20 år. Mellom 2014 og 2021 har det blitt arrangert ett til to hopprenn i året. I 2019/2020 ble det første kretsrennet på Hadeland arrangert. Da var det 25 år siden sist. 


Et bilde som inneholder tre, utendørs, himmel, bakke

Automatisk generert beskrivelseK15 under bygging  

Vil gi ungdommen et tilbud

Siden oppstart har det strømmet til hoppere, og denne sesongen ble utvidet med skilek for de yngste. Tilbudet har blitt svært populært. 

For å opprettholde rekruttering fra utøvere over 12 år trenger vi og hele Hadeland en større hoppbakke. 

Dette gir barn og ungdom mulighet til å kunne satse på skihopp på Hadeland igjen. Ei bygd med stolte og sterke tradisjoner for hopp og kombinert. Vi har derfor prosjektert en K35 og tilhørende skitrekk til K15 og K35.Et bilde som inneholder utendørs

Automatisk generert beskrivelseTegninger fra presentasjonen, K8, K15, K35 med skitrekk.

 

 

Slik anlegget ser ut i dag

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.